Bedre headshoots – tips til bedre CV foto

Hvordan skal du posere som model? Ja, det er altså de samme principper om det er et CV foto eller modelfoto. Hvordan får du bedre headshots/CV shoots?

Der er mange svar til spørgsmålene, men jeg har god erfaring med følgende top 10 tips til bedre modelfoto:

1. Tryk tungen op i ganen for at stramme huden omkring din hals og kæbe.

2. Stræk halsen let frem og læn dig evt lidt frem samtidig.

3. Hvis du er kvinde så husk at tage dine stilletter på, det gør at du automatisk får en bedre holdning, og at du uvilkårligt retter dig op (faktisk for ikke at falde).

4. Hvis du står med siden til så ryk hovedet let og tænk på at læne dig lidt frem som om du skal lytte på hvad fotografen siger.

5. Posering med siden til, her er det ofte en fordel at sænke den forreste skulder lidt.

6. Hvis du har sideskilning er det ofte en god ide at posere med ansigtet frem mod kameraet med den del hvor der ikke er hår – typisk har du selv eller din frisør vurderet at der hvor håret skiller faktisk er din pæneste side

7. Dine øjne er sjældent symmetriske, på de fleste er den ene øje faktisk mindre end det andet. Vend det øje som er mindst mod kameraet og fotografen. Når fotografen så stiller skarpt på det forreste øje, så vil det automatisk synes som om det har samme størrelse som det bagerste.

8. Hvis du som model er meget nervøs, så prøv evt. at stå med siden til fotografen og kig lige ud. Når fotografen så siger klar drejer du hovedet i en bevægelse mod kameraet.

9. Øvelse gør mester, prøv evt. at træne foran et spejl – ja det gælder faktisk også fotografen, hvis du ikke ved hvad det går ud på er det svært at formidle videre.

10. Det tager tid at blive god til at posere, og ja man må godt grine undervejs – det skal jo også være sjovt at få taget billeder både for model og fotograf.

Se eksempler på hvordan du som “model” kan lære at posere bedre til head shoots
Eksemplerne fra Youtube lavet af den kendte fotograf Peter Hurley, og er en super god og praktisk instruktion til brug for både modeller og fotografer, kvinder såvel som mænd.

Posted in Blandet Tagged |

Aftenshowet på DR1 – hjælper de fyrede

I dag hørte jeg om aftenshowet på DR ville sætte fokus på de fyrede i den kommende uge 47.
Så synes jeg da at det var naturligt at droppe dem en mail om mit initiativ – fotoforfyrede.dk gratis billeder til dig og dit CV.

Nu bliver det så spændende at se om de synes det er en historie de vil bringe, eller det kun er de kendte coaches som skal have tid på tv i uge 47…

Du kan stadig kontakte mig for et foto til dit CV

Du er også velkommen til at læse om en af de fyrede som har fået taget billeder til hans CV- Martin Gram.
Og som en ekstra bonus linker jeg selvfølgelig til Martins CV på LinkedIn – det gøre jeg selvfølgelig også for dig hvis du stiller op og kommer med feedback her på bloggen og sitet!

 

Posted in Blandet Tagged |

Feedback på fotosession til CV – Martin Gram

Feedback på foto for fyrede – cv foto til Martin Gram.

“Når vi ser bort fra, at vi har vores (arbejde, kurser, famile osv.) at se til, så oplevede jeg en meget professionel tilgang til fotosessionen.
Jeg er meget glad for de gode råd, som vi fik umiddelbart før fotosessionen og behandlingen under selve fotosessionen. Kigger vi på resultatet (selve billedet) så har du en god sans for detaljer, som skal findes i et godt foto. ”

Tjek gerne Martin Grams cv på LinkedIn

Her er så det billede som Martin valgte at bruge til sit CV.

Kontakt mig gerne for en aftale om gratis foto til dit CV.

Posted in Historier Tagged , |

Kom ud af busken

I februar 2011 etablerede jeg www.fotoforfyrede.dk – sitet blev etableret i håbet om at jeg kunne bidrage med lidt gode portrætter til de uheldige fyrede..

Med 180.000 arbejdsløse i Danmark, og alene knap 1.500 i Helsingør ja så burde der være mulighed for at hjælpe? Sandheden er bare at jeg ikke har fået en eneste henvendelse endnu..

Så kom frisk frem og ud af busken, det er altså ikke farligt – og jeg bruger ikke billedet af dig her på www.fotoforfyrede.dk med mindre at du giver tilladelse til det.
Eneste betingelser er at må bruge dit billede i min generelle portfolio – så det behøver altså ikke at blive nævnt at du er fyrret!

Mit seneste initiativ er at jeg har skrevet til det lokale jobcenter i Helsingør, men de har altså ikke reageret??

Din mening

Hvad skal der til før du vil fotograferes?
Hvad synes du jeg skal gøre – opgive ideen eller..

Kom frisk med dine kommentarer.

 

Posted in Historier Tagged |

Velkommen til fotoforfyrede.dk

Tak for at du lagde vejen forbi dette helt nye koncept.

Helt enkelt er dette site dedikeret til at hjælpe dig som måske lige er blevet fyret, startet i aktivering eller andet som en konsekvens af et mistet job.
Jeg kan ikke hjælpe dig med en god ansøgning eller CV, men et godt billede kan måske gøre en forskel i din jobsøgning.

Du vil selvfølgelig gerne komme øverst i bunken af jobsøgere og har måske allerede overvejet at bruge et billede, men synes ikke lige at dit feriebillede egner sig til dette.

Sig det med et billede

Nogle siger at billeder siger mere end 1.000 ord, det er jo en påstand..
Rigtig mange virksomheder specielt inden for servicefagene stiller ofte krav om at du vedlægger et vellignende foto – her kan et godt billede være med til at understøtte en god ansøgning og et relevant CV.

Her er det vigtigt at du ikke bare vedhæfter et billede fra den sidste dejlig ferie, eller et snapshot hvor baggrunden måske er lidt rodet – et dårligt billede kan gøre at du risikere at blive sorteret fra..

Gratis eller noget for noget

Som udgangspunkt så koster et billede til dit CV ikke noget, når blot du bor i Helsingør eller i nærheden af Helsingør.
Noget for noget betyder at jeg gerne vil have lov til at benytte dit billede i min portfolio – men det aftaler vi inden vi går i gang.

Jeg glæder mig til at høre fra dig – klik forbi kontakt

Tommi Hallum

Posted in Blandet Tagged , |